Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Q Acoustics Concept 300 - Høyttalere - Par

Med Concept 300 har Q Acoustics tatt i bruk en rekke av innovasjonene fra deres gulvstående flaggskip Concept 500. I tillegg har de tatt flere banebrytende grep for å gjøre denne stativmodellen til klassens mest vellydende modell. Velg mellom tre meget gjennomførte finisher.

Les merShow less
kr 37,990.00
Farge
 • Svart høyglans og rosentre
 • Høyglans sølv og ibenholt
 • Høyglans hvit og eik
Lagerstatus: På fjernlager (ca 1-2 uker levering)
Beskrivelse

Q Acoustics Concept 300 - Høyttalere - Par

Concept 300 tar i bruk svært avansert kabinetteknikk for å redusere stående bølger og indre vibrasjoner til et absolutt minimum. Kabinettet er innvendig avstivet ved en egenutviklet P2P-teknikk (point to point) som sørger for å dempe lavfrekvensresonansene i kabinettet ved å plassere avstivere innvendig kun der de trengs. Kabinettet består av to lag med Gelcore mellom hvert av de tre panelene og dette demper kabinettresonanser ytterligere og er med på å gjøre de høyfrekvente resonansene om til varme. Gelcore er en elastisk masse som legges mellom kabinettlagene, og materialet har den unike egenskapen at det ikke herder. Egenskapene til Gelcore vil derfor vare. Finishen på høyttalerne er upåklagelig, uansett hvilken du velger. Vi har spesielt sansen for de kabinettene som er todelte i finishen og består av pianolakkerte flater kombinert med finér av høy kvalitet. Dette gjør at kabinettene får et elegant og moderne uttrykk.

SYLODAMP: Concept 300 har en helt spesiell base i bunnen av kabinettet, med fire fjærer og et avansert dempemateriale (Sylodamp) som gjør om vibrasjoner til varme. Resultatet er en utvidet og strammere bassrespons samtidig som stereoperspektivet forbedres. Den spesielle bunnplaten gir også et solid innfestingspunkt for de Tensegrity 300-stativene (tillegg). Tensegritet (eller Tensegrity, dannet av begrepet structural integrity) er et begrep som brukes om mekaniske strukturer hvor det bærende elementet er spenningsbalanse mellom delene. I tilfellet med de originale stativene til Concept 300 består dette av tre stålben som stilles i spenn av en vaier. Tradisjonelle høyttalerstativer har ofte et stort overflateareal og mye masse, og resultatet er at stativet også reflekterer lydbølgene. Tensegrity 300 har knapt noen overflate å snakke om og gir også takket være sitt konstruksjonsprinsipp en ekstremt effektiv frakobling av høyttalerkabinettets vibrasjoner til gulvet. Derfor er dette stativet et av de aller beste fundamentene en god høyttaler kan ha. Vi nevner også at høyttalerne er bestykket med førsteklasses terminaler med plass til både bananer og spader.

3.ORDENS-DELEFILTER: Designet av delefilteret er nøye gjennomtenkt og er bygget opp av høykvalitetskomponenter. Dette sørger for lav forvrengning og lite støy. Delefilteret har en 3. ordens-topologi og gir en enestående respons både on-axis og off-axis takket være den korte distansen mellom bass og diskantenheten. Lydbildet blir derfor preget av både åpenhet og svært god sammenheng og ikke minst en svært god og nøyaktig vokalgjengivelse gitt at man kan plassere høyttalerne med en viss avstand seg i mellom og frem til lytteposisjonen. Høyttalerne har en takknemlig impedansekarakteristikk og er en enkel last for de fleste kvalitetsforsterkere. 


DISKANTELEMENTET: Det er store utfordringer knyttet til det å bygge et diskantelement. Elementet skal være i stand til å gjengi de mest høyfrekvente tonene i lydbildet og ned på detaljnivå kan små faktorer som limtype, magnetsystem, valg av spole og oppheng være kritiske faktorer. Dette gjelder spesielt når enhetene skal masseproduseres. Diskantelementet i Concept 300 er et 1" coatet silkeelement som har svært gode egenskaper når det kommer til å gjengi musikken på en nyanserik måte. Dette også takket være et påkostet oppheng og kraftige neodym-magneter. I tillegg er det lagt vekt på spredningskarakteristikken til elementet, slik at lydbildet fremstår livlig men også naturlig. Tonalt har altså diskantelementet en meget naturtro klang. For entusiasten som vil fintune lyden, så følger det med bøyler som gjør det mulig å øke eller redusere nivået i høyfrekvensområdet med +/- 0,5 dB.


BASSELEMENTET ER BYGGET FOR OPTIMAL KRAFT MED MINIMAL FORVRENGNING: Kjennetegn på kvalitet ved godt konstruerte bass- og mellomtoneenheter er et robust oppheng, magnetsystem som er dimensjonert og kraftig nok til å starte og stoppe bevegelsen til spolen i tide og svingspolehette som er bygget i lette materialer som ikke lar seg påvirke av magnetisme i spolen. Bass-/mellomtonelementet i Concept 300 er av påkostet utførelse med et massivt og robust oppheng. De har en svært lett impregnert og coatet papirmembran og en svingspole som er meget avansert med doble parallelle viklinger som ikke tilfører ekstra vekt til konstruksjonen. Selve formen til svingspolen er i glassfiber, og i motsetning til aluminium og kapton som ofte brukes, er ikke glassfiber følsomt for såkalte virvelstrømmer (Focoult-strømmer, også kjent som 'Eddy current' på engelsk).  Svingspolegapet er hele 35mm, noe som er usedvanlig bredt for et 6,5"-element. Dette sørger for en økt evne til å tåle store belastninger, men det gir også mulighet til å få en mer finkornet gjengivelse av lydbildet i det lavfrekvente spekteret. Dessuten oppnår en lavere dynamisk kompresjon. Gummipakningen som er brukt er svært elastisk og har kun minimal innflytelse på bevegelsesmønsteret til selve papirmembranen. Q Acoustics har lagt vekt på stor spredning og naturtro klang også på bass-mellomtoneenhetene sine.
Resultatet du får når du parer et svært påkostet kabinett med høyttalerelementer i toppklassen og en overlegen stativkonstruksjon er en spilleglad høyttaler med evnen til å gjengi musikken på en overbevisende måte. Concept 300 har et lydbilde det er lett å like og vi må også få lov til å legge til at lydkarakteristikken i akkurat denne modellen passer svært godt til de kraftige Primare-forsterkerne.

SE Q ACOUSTICS LANSERINGSVIDEO HER!


SPESIFIKASJONER:

 • Enclosure type: 2 way reflex
 • Mid/bass driver: 165mm
 • High frequency unit: 28mm
 • Frequency response: 55 Hz - 30 kHz
 • Nominal impedance: 6 ohms
 • Minimum impedance: 4.7 ohms
 • Sensitivity: 84 dB
 • Stereo Amplifier Power: 25-200 w
 • Crossover Frequency: 2.5 kHz
 • Effective Volume: 11.4 L
 • Dimensions: W/H/D 220 x 355 x 400 mm
 • Weight: 14.5 kg (per speaker)
 • Carton Dimensions: W/H/D 320 x 500 x 520 mm
 • Packaged Weight: 16.6 kg (per speaker)

Concept 300 Tensegrity stativer (tillegg):

 • Dimensions: W/H/D 492 x 690 x 430mm
 • Weight: 3.9kg (per stand)
 • Carton Dimensions: W/H/D 740 x 780 x 460mm
 • Packaged Weight: 12.3kg (pair)
Les merShow less
Produktdetaljer
QA2715
Relaterte produkter

Meny

Innstillinger