En kompakt rakker som gir liv til musikken: Phonar Veritas M4 Next

Av

Lydglede ble importør av tyske Phonar i sommer. Phonar er et merke som legger vekt på eksepsjonell lydkvalitet ved bruk av solide kabinetter, høyttalerelementer av god kvalitet og anerkjent fabrikat samt delefiltre med klasseledende komponentkvalitet. Phonar ledes av Kai Henningsen, de holder til i Tarp like ved danskegrensen og har holdt koken i litt over 30 år.

M4 Next er en klassisk stativhøyttaler med 6” bassenhet og en 1,1” silkedome. 2-veis høyttaler med andre ord og i et kabinett som svarer til to skoesker oppå hverandre (34 x 20 x 28 cm). Kabinettet på demoversjonen er i en førsteklasses valnøtt-finish i ekte trefiner, dette er noe av det bedre jeg har sett på høyttalere i denne prisklassen. Undertegnede er eier av et sett P9 Match Air som er i sort høyglans, finish er noe Phonar leverer over pari på.

Lytteinntrykk: gøyfaktor og ekte lydglede!

Høyttalerne krever ca 2-3 døgn med innspillingstid før lydbildet løsner. Etter innspilling åpner det seg et svært lydbilde med juicy og fet klang, her er det driv over tonelandskapet! M4 er en liten råtass til beskjedne 10995,-, her er det rå klang, førsteklasses definisjon og en kjøttfull bass som sørger for at det blir morsomt å lytte til musikk. Høyttaleren er lettdrevet og vil helt fint spille morsomt og gøyalt med alle Primare sine integrerte forsterkere, eller; om du er litt bajas: fyr på en Manley Stingray II! Dette er en høyttaler som gir en ekstrem gøyfaktor til prisen og som uten problemer matcher det meste av forsterkere som den måtte møte på veien takket være sin greie 8 Ohms impedanse.

Fantastiske elementer: kombinasjonen av Phonar sin know-how og danske kvalitetspriodusenter gir enestående resultater!

Førsteklasses elementkvalitet: Scanspeak og Peerless

Phonar jobber tett med de to anerkjente danske elementprodusentene Scanspeak og Peerless. Scanspeak leverer silkedomen til M4 Next. Membranarealet er 1,1”, noe over snittet størrelsesmessig. Elementet har en utpreget organisk klang og er i stand til å presentere et nyanserikt lydbilde med rom og høyde (godt 3-D perspektiv på hi-fi-språket). Det er lett å få en god sweetspot med dette elementet, vokalen plasserer seg fint i midten så lenge man har noen grader med toe-in.

Peerless leverer bassenheten som måler 16 cm. Bassenheten har et stivt oppheng og et godt magnetsystem som leverer god kjøling til spolen. Selve membranen er av papir, noe som garanterer for organisk klang. Papirmembranen er en ypperlig match til silke-diskanten. Papirmembranen her er i stand til å gi en bassgjengivelse med schwung og tyngde samtidig som for eksempel strengeanslaget på en bassgitar kommer frem i lydbildet med nyanser.

Tilgjengelige finisher: Sort høyglans, hvit høyglans, valnøttfiner, kirsebærfiner, sort matt.

Nydelig kabinett med førsteklasses finish

Solide terminaler med mulighet for fintuning av diskanten

Relaterte produkter
kr 2,195.00
Lekre stativer som kommer i enten sort eller hvit finish. Perfekt match med Q Acoustics 3010i, 3020i og andre mindre stativhøyttalere. QA 3030i anbefales stativet Q 3030FSi. Ta kontakt om du er i tvil om høyttalerne...
kr 5,495.00
Den nye Micro Air serien til in-akustik representerer et teknisk og lydmessig gjennombrudd i prisklassen. Med denne serien gjør in-akustik Air Helix teknologien fra seriene over tilgjengelig i en nedskalert versjon...

Meny

Innstillinger