Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Triangle Comète 40th - Stativhøyttaler - Par

Comète 40th er en kompakt gledesspreder av en høyttaler med en fenomenal lydgjengivelse. Comète 40 er påkostet fra innsiden og ut: påkostet delefilter, god internkabling, heftige elementer og et rålekkert kabinett laget av førsteklasses materialer. Dette er en kommende klassiker blant stativhøyttalere for den ekte hi-fi entusiasten som vet hva god lydkvalitet handler om.

Audiophile.no skriver dette om Comète 40th: 
"Comète 40th har imponert meg stort med en utsøkt lydgjengivelse gjennom hele frekvensområdet, og er ikke mindre imponerende i øvelsene dynamikk og perspektiv."

Les merShow less
kr 16,990.00
Farge
 • Sycamore
 • Santos rosewood
Lagerstatus: På fjernlager (ca 1-2 uker levering)
Merke:
Beskrivelse

Triangle Comète 40th - Stativhøyttaler - Par


Triangle feirer sine første 40 år og relanserer to modeller som har vært med fra merket i en mannsalder: Comète 40th og Antal 40th. 

Begge modellene har fått en nyutviklet diskantdriver av magnesiumlegering. Comète 40th har en nyutviklet papirbasert bass/ mellomtone-enhet, som igjen brukes som dedikert mellomtone enhet i Antal 40th. Antal 40th har i tillegg to solide nyutviklede bassdrivere basert på en kompositt bestående av papir og karbonfiber og som har et meget kraftig magnetsystem. Her er det snakk om betydelige oppgraderinger fra standardmodellene!


Begge modeller kommer i to nye finisher, Santos og Sycamore. Santos er en lekker mørkebrun finish som er høyglanslakkert. Sycamore (på norsk platanlønnetre) er lettere i stilen og er en lys satinlakkert finish som kler ethvert stilsikkert skandinavisk hjem. Begge modeller har tidsriktige detaljer i rosegull. Begge finisher er basert på førsteklasses trefiner og er et resultat av solid håndverk. Driverne i de to modellene er montert ved Triangle sin fabrikk i Soissons utenfor Paris.

Da Triangle ble etablert i 1980 av Renaud De Vergnette så var ønsket hans å gjengi lyden på en dynamisk måte og med stor grad av realisme. Antal og Comète 40th har en rekke forbedringer som sikrer dette. De har bedre oppløsning, tightere lyd og ikke minst et større lydbilde enn standardmodellene. Først og fremst skyldes dette bedre elementer, kombinert med et mer påkostet delefilter, bedre internkabling og oppgraderte terminaler for høyttalerkablene. I tillegg har det blitt brukt samme solide MDF-kvalitet som i toppseriene Signature og Magellan, kabinettene har en ekstrem kvalitet til denne prisen. 40th modellene er kommende klassikere!

Til Comète er det også lansert et matchende stativ S04 40th som har de samme designelementene som er på høyttalerne. 

I 40th modellene er diskantene levert med en nyutviklet dome i rosegull anodisert magnesium. Dette elementet gir en meget høy respons, kontrollert forvrengning og en helt eksepsjonell spredning. Magnesium kombinerer to ønskede egenskaper: lav egenvekt og høy stivhet. Domen er designet for å lette jobben til spolen, noe som sikrer en jevn og ensartet justering og derfor også bedre tilpasning i produksjonen slik at får drivere med konsistente egenskaper. 


Bass/mellomtonemembran i cellulosepapir

For mest mulig naturtro gjengivelse av vokal og stemmer er det brukt membran i bass/ mellomtone-enheten av cellulosepapir. Helt siden starten har Triangle brukt dette materialet i sine enheter. Dette materialet sørger for en presis og liveaktig reproduksjon av vokalen. Opphenget til membranet har en fleksibel flens som gir mulighet for stor vandring på driveren, noe som øker presisjonen og lydtrykket til elementet. Magnetsystemet og spolen er solid dimensjonert og gjør det mulig å oppnå realistiske lydtrykk.

I tråd med arven og med ønsket om kontinuerlig forbedring har R&D-teamet utviklet et nytt materiale i 100% cellulosepapir. Det er en papirfiber uten overflatebehandling som gir en naturtro og ufarget lyd. I tillegg har begge 40th modellene en ny kon-profil på membranen, som øker frekvensresponsen i de lavere oktavene. Ved å kunne gjengi signalet mer lineært begrenser en bruken av komponenter i delefilteret som kan forstyrre lyden.

Nøye utvalgte komponenter

For å sikre en best mulig overføring av musikksignalet er 40th modellene utstyrt med high-end kabling inspirert av Signature-serien. Kabelen kombinerer to isolerte kobberledere som sikrer en jevn gjengivelse over hele frekvensområdet. Kabelen har PVC isolasjon som minsker elektromagnetiske forstyrrelser. Lederne er i oksygenfritt kobber - kjent for gode lederevner og nøyaktig lyggjengivelse.

Delefilterdesignet ivaretar en balansert lydgjengivelse. Hver komponent er nøye utvalgt, være seg spolene, MET kondensatorene eller de keramiske motstandene. I Antal 40th er det brukt et 2. ordens low pass filter på bassene med en delefrekvens oppover på 185Hz. Det er videre et 2. ordens filter på mellomtonen som med øvre delefrekvens til diskanten på 3,9KHz. Diskanten er filtrert øverst i et 4. ordens filter, noe som er gjort fordi horndiskanter krever denne løsningen for optimalt resultat. På Comète 40th er det brukt et 2. ordens fiter på bassen som er koblet til et 4. ordens filter på diskanten med en delefrekvens på 4KHz.

40th tilkoblingsterminaler

Terminalene på 40th modellene er i rosegull anodisert børstet aluminium. De spesialdesignede terminalene kan kobles med 5 kvadratmillimeters høyttalerkabler. De tar selvfølgelig også bananplugger og spader. Comète 40th har singelwiring. 

Fremragende kabinetter

Kabinettene består av finért MDF. I jakten på et mest mulig nøytralt kabinett uten egenresonans ble det valgt MDF med meget høy tetthet på hele 800kg pr kubikkmeter. Dette er den samme kvaliteten som toppmodellene i Signature og Magellan serien bruker. Veggtykkelsen er mellom 20 og 23mm. Kabinettene får finér utenpå MDF-platene, og deretter blir det overflatebehandlet med klarlakk på Santos-finéren og med satin-lakk på Sycamore-finéren. Både Antal og Comète 40th har solide innvendige avstivninger på nøye utvalgte steder. Denne jubileumsversjonen av Antal har skott mellom bassenhetene og diskant og mellomtoneenhetene, noe som reduserer stående bølger og som samtidig gir mer optimale arbeidsbetingelser for basselementene. Kabinettene på 40th modellene har med sin robuste konstruksjon svært lite egenlyd - også kjent som “bokslyd”.

Nøye kvalitetskontroll etter montering

Høyttalerelementene og delefiltrene monteres i Frankrike. Hver og en høyttaler testes akustisk i et anekokoisk kammer (ekkofritt rom). Etter testen utstedes et nummerert sertifikat som bekrefter den enkelte høyttalers egenskaper. Dette sikrer igjen igjen en enestående dokumentasjon på høyttalerne. 

Dedikerte høyttalerstativer - for optimal lydgjengivelse fra Comète 40th

Det dedikerte stativet S04 40th er en perfekt match til Comète 40th. Høyttakelerne kan skrus til stativet, noe somm sikrer bedre forankring i tilfelle uhell men som også flytter dekoblingen ned til foten på stativet, slik at en følger samme prinsipp for dekobling som på Antal 40th. Stativrøret kan også fylles for bedre å aboserbere stående bølger og vibrasjoner som oppstår - her anbefales soleklart å benytte seg av Atacama sine Atabites til dette formålet. Det er også lagt opp rørføring for moderat tykke høyttalerkabler som igjen sikrer en diskret installasjon i stuen. I tillegg henter stativet inn de ulike rosegulldetaljene fra Comète. 

Dekobling med spikes eller gummiføtter i det tilhørende stativet S04

Til både S04 og Antal 40th leveres det med to typer løsninger for dekobling til gulvet: Spikes i anodisert rosegullfarget aluminium som er justerbare i høyden og som har låsemutter og gummiføtter som egner seg godt til harde gulv. Begge løsningene ivaretar ønsket om å redusere overføringen av uønskede vibrasjoner til gulvet, noe som igjen forbedrer lydopplevelsen.Tester og kåringer:


Spesifikasjoner:

 • Type høyttaler: Bokhylle/stativ
 • Konstruksjon: 2-veis
 • Sensitivitet (dB/W/m): 90
 • Frekvensområde (+/- 3dB Hz-kHz): 49 - 22
 • Power handling (W Rms): 80
 • MIN./MAX. IMPEDANCE (ohms) 4,2 / 8Ω
 • Finisher: Blond Sycamore og Santos Rosewood
 • Størrelse (WxDxH): 200 x 324 x 400 mm
 • Vekt per høyttaler: 8,8 KG
Les merShow less
Produktdetaljer
3660216007513

Spesifikke referanser

ean13
3660216007513
Relaterte produkter
kr 1,867.50 kr 2,490.00
Den beste høyttalerkabelen fra den franske høyttalerprodusenten Triangle. Kablene kommer ferdig terminert med bananplugger og hvert sett har to kabler på 2,5, 3 eller 5 meter. Lederne har tverrsnitt på 2,5 mm2 og er...
kr 4,495.00
Den nye Micro Air serien til in-akustik representerer et teknisk og lydmessig gjennombrudd i prisklassen. Med denne serien gjør in-akustik Air Helix teknologien fra seriene over tilgjengelig i en nedskalert versjon...

Meny

Innstillinger