Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Triangle Antal 40th - Gulvstående høyttaler - Par

Jubileumsmodellen Antal 40th er en kompakt kruttønne på 27 kg per høyttaler. Den byr på solid bassdynamikk fra det 113 cm høye, slanke og ikke minst stive kabinettet. Modellen bygger videre på Antal Ez som har røtter tilbake til 1994. Antal 40th er en lettplassert høyttaler som byr på spilleglede og et stort og detaljrikt lydbilde!

Les merShow less
kr 34,990.00
Farge
 • Sycamore
 • Santos rosewood
Lagerstatus: På fjernlager (ca 1-2 uker levering)
Merke:
Beskrivelse

Triangle Antal 40th - Gulvstående høyttaler - Par

Triangle feirer sine første 40 år og relanserer to modeller som har vært med fra merket i en mannsalder: Comet 40th og Antal 40th.

Jubileumsmodellen Antal 40th er en kompakt kruttønne på 27 kg per høyttaler. Den byr på solid bassdynamikk fra det 113 cm høye, slanke og ikke minst stive kabinettet. Modellen bygger videre på Antal Ez som har røtter tilbake til 1994. Antal 40th er en lettplassert høyttaler som byr på spilleglede og et stort og detaljrikt lydbilde!

Begge modellene har fått en nyutviklet diskantdriver av magnesiumlegering. Comet 40th har en nyutviklet papirbasert bass/ mellomtone-enhet, som igjen brukes som dedikert mellomtone enhet i Antal 40th. Antal 40th har i tillegg to solide bassdrivere basert på en kompositt bestående av papir og karbonfiber og som har et meget kraftig magnetsystem. Her er det snakk om betydelige oppgraderinger på standardmodellene.


Begge modeller kommer i to nye finisher, Santos og Sycamore. Santos er en lekker mørkebrun finish som er høyglanslakkert. Sycamore (på norsk platanlønnetre) er lettere i stilen og er en lys satinlakkert finish som kler ethvert stilsikkert skandinavisk hjem. Begge modeller har tidsriktige detaljer i messingkulør. Begge finisher er basert på førsteklasses trefiner og er et resultat av solid håndverk. Driverne i de to modellene er montert ved Triangle sin fabrikk i Soissons utenfor Paris.


Da Triangle ble etablert i 1980 av Renaud De Vergnette så var ønsket hans å gjengi lyden på en dynamisk måte og med stor grad av realisme. Antal og Comet 40th har en rekke forbedringer som sikrer dette. De har bedre oppløsning, tightere lyd og ikke minst et større lydbilde enn standardmodellene. Først og fremst skyldes dette bedre elementer, kombinert med et mer påkostet delefilter, bedre internkabling og oppgraderte terminaler for høyttalerkablene. I tillegg har det blitt brukt samme solide MDF-kvalitet som i toppseriene Signature og Magellan, kabinettene har en ekstrem kvalitet til denne prisen. 40th modellene er kommende klassikere!

Horndiskantelementet TZ2520MG

I 40th modellene er diskantene levert med en nyutviklet dome i rosegull anodisert magnesium. Dette elementet gir en meget høy respons, kontrollert forvrengning og en helt eksepsjonell spredning. Magnesium kombinerer to ønskede egenskaper: lav egenvekt og høy stivhet. Domen er designet for å lette jobben til spolen, noe som sikrer en jevn og ensartet justering og derfor også bedre tilpasning i produksjonen slik at får drivere med konsistente egenskaper. 

Mellomtonemembran i cellulosepapir

For mest mulig naturtro gjengivelse av vokal og stemmer er det brukt membran i mellomtone-enheten av cellulosepapir. Helt siden starten har Triangle brukt dette materialet i sine mellomtoneenheter. Dette materialet sørger for en presis og liveaktig reproduksjon av vokalen. Opphenget til membranet har flere folder som gir kort vandring på driveren, noe som øker presisjonen til elementet. 

I tråd med arven og med ønsket om kontinuerlig forbedring har R&D-teamet utviklet et nytt materiale i 100% cellulosepapir. Det er en papirfiber uten overflatebehandling som gir en naturtro og ufarget lyd. I tillegg har begge 40th modellene en ny kon-profil på membranen, som øker frekvensresponsen i de lavere oktavene. Ved å kunne gjengi signalet mer lineært begrenser en bruken av komponenter i delefilteret som kan forstyrre lyden.

En ny generasjon basselementer

I Antal 40th er det tatt i bruk en ny utgave av bassenhetene for økt musikalitet og lydtrykk. Den ekstremt stive membranen er en unik kompositt av to typer tremasse, lin og karbonfiber. Til tross for lang slaglengde, er likevel forvrengning i selve membranen sterkt begrenset. I bakkant av membranen er et overdimensjonert motorsystem (magneten og spolen) som sikrer en meget god kontroll på driveren. Antal 40th leverer en dyp bass med en detaljert og ren lyd.

Nøye utvalgte komponenter, velvalgt internkabling og et raffinert delefiler

Intern kabling
For å sikre en best mulig overføring av musikksignalet er 40th modellene utstyrt med high-end kabling inspirert av Signature-serien. Kabelen kombinerer to isolerte kobberledere som sikrer en jevn gjengivelse over hele frekvensområdet. Kabelen har PVC isolasjon som minsker elektromagnetiske forstyrrelser. Lederne er i oksygenfritt kobber - kjent for gode lederevner og nøyaktig lyggjengivelse.

Delefilter av høy kvalitet
Delefilterdesignet ivaretar en balansert lydgjengivelse. Hver komponent er nøye utvalgt, være seg spolene, MET kondensatorene eller de keramiske motstandene.

I Antal 40th er det brukt et 2. ordens low pass filter på bassene med en delefrekvens oppover på 185Hz. Det er videre et 2. ordens filter på mellomtonen som med øvre delefrekvens til diskanten på 3,9KHz. Diskanten er filtrert øverst i et 4. ordens filter, noe som er gjort fordi horndiskanter krever denne løsningen for optimalt resultat. På Comète 40th er det brukt et 2. ordens fiter på bassen som er koblet til et 4. ordens filter på diskanten med en delefrekvens på 4KHz.
40th tilkoblingsterminaler

Terminalene på 40th modellene er i rosegull anodisert børstet aluminium. De spesialdesignede terminalene kan kobles med 5 kvadratmillimeters høyttalerkabler. De tar selvfølgelig også bananplugger og spader.

Antal 40th tillater bi-wiring, Comète 40th har singelwiring. 
Fremragende kabinetter

Kabinettene består av finért MDF. I jakten på et mest mulig nøytralt kabinett uten egenresonans ble det valgt MDF med meget høy tetthet på hele 800kg pr kubikkmeter. Dette er den samme kvaliteten som toppmodellene i Signature og Magellan serien bruker. Veggtykkelsen er mellom 20 og 23mm. Kabinettene får finér utenpå MDF-platene, og deretter blir det overflatebehandlet med klarlakk på Santos-finéren og med satin-lakk på Sycamore-finéren. Både Antal og Comète 40th har solide innvendige avstivninger på nøye utvalgte steder. Denne jubileumsversjonen av Antal har skott mellom bassenhetene og diskant og mellomtoneenhetene, noe som reduserer stående bølger og som samtidig gir mer optimale arbeidsbetingelser for basselementene. Kabinettene på 40th modellene har med sin robuste konstruksjon svært lite egenlyd - også kjent som “bokslyd”.

Dekobling med spikes eller gummiføtter i det tilhørende stativet S04


Til både S04 og Antal 40th leveres det med to typer løsninger for dekobling til gulvet: Spikes i anodisert rosegullfarget aluminium som er justerbare i høyden og som har låsemutter og gummiføtter som egner seg godt til harde gulv. Begge løsningene ivaretar ønsket om å redusere overføringen av uønskede vibrasjoner til gulvet, noe som igjen forbedrer lydopplevelsen.

Nøye kvalitetskontroll etter montering

Høyttalerelementene og delefiltrene monteres i Frankrike. Hver og en høyttaler testes akustisk i et anekokoisk kammer (ekkofritt rom). Etter testen utstedes et nummerert sertifikat som bekrefter den enkelte høyttalers egenskaper. Dette sikrer igjen igjen en enestående dokumentasjon på høyttalerne.
 Spesifikasjoner:

 • Number of drivers 4
 • Number of ways 3
 • Sensitivity 92 (dB/W/m)
 • Frequency range 40 Hz – 22 KHz (+/- 3 dB)
 • Power handling 120 W
 • Nominal impedance 8 Ω
 • Minimum impedance 3 Ω
 • Dimensions with pedestal 300 x 1128 x 424 mm
 • Weight 29,8kg
Les merShow less
Produktdetaljer
3660216007544

Spesifikke referanser

ean13
3660216007544
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Relaterte produkter
kr 892.50 kr 1,190.00
Høyttalerkabel fra den franske høyttalerprodusenten Triangle. Kablene kommer ferdig terminert med bananplugger og hvert sett har to kabler på 2,5 meter. Lederne har tversnitt på 2,5 mm2 og er laget av kobber med svært...
kr 6,990.00
Den nye Micro Air serien til in-akustik representerer et teknisk og lydmessig gjennombrudd i prisklassen. Med denne serien gjør in-akustik Air Helix teknologien fra seriene over tilgjengelig i en nedskalert versjon...

Meny

Innstillinger