Unboxing: Primare I15 Prisma

Av

Utpakking og førsteinntrykk fra lytting: Primare I15 Prisma

På rekordtid dukket fjorårets EISA-prisvinner Primare I15 Prisma opp på døren hjemme. Bestillingen ble sendt fra oss i Lydglede på tirsdag og allerede torsdag formiddag stod DHL klar med pakken på døren. Bildene trinn for trinn ser du ovenfor, og et førsteinntrykk fra lyttingen følger avslutningsvis.

Solid emballasje er en selvfølge. I en boks i boksen finner du alt tilbehøret som trengs for å komme i gang. Dette inkluderer den nytuviklede C25-fjernkontrollen som har svært god rekkevidde og et veldig behagelig grep.

I15 Prisma er en allsidig forsterker som også har strømmefunksjon via Primares egen Prisma-modul som er integrert i forsterkeren. Prisma-produktene til Primare kan enkelt installeres i nettverket hjemme via Google Home applikasjonen som er tilgjengelig for smarttelefonen din. På få øyeblikk har du tilgang til å kunne strømme det meste fra det meste. Chromecast, Airplay og Spotify Connect er noen av de kule og lettbetjente løsningene for strømming fra mobile enheter til forsterkeren. Det at løsningene er integrert gir samtidig bedre lydkvalitet enn ved bruk av løse bokser.

Verdikupong på Tidal følger med i esken. Tidal er den strømmetjenesten som gir best lydkvalitet om man abbonerer på hi-fi varianten. Da er en garantert CD-kvalitet eller bedre i form av MQA-formatet.

Utpakket og på plass på skjenken. For ordens skyld: I15 Prisma står til høyre i bildet. Til venstre storebror I35 Prisma. Primare sin 15-serie bruker såkalte ¾-kabinetter som gjør dem betydelig mer plasseringsvennlige. Det kompakte designet gjør det også mulig å bruke produker fra serien på steder der en normalt ikke hadde hatt plass til mer enn en lydplanke for eksempel. Men alle som er glad i musikk vet at lydplanke ikke duger til det. Og da kan en I15 Prisma med et par kompakte høyttalere sørge for god lyd på film og TV og ikke minst på musikk.

Sett i fugleperspektiv, så skjønner en at 15-serien er kompakt, ytre mål er 350x73x329mm (b x h x d). Et bruksområde vi ser for oss på denne er i nybygg eller ved rehabilitering av stuen. Ved å sette den i et teknisk rom eller i et skap i stuen kan man strekke kabler til innfellingshøyttalere. Med appstyring av forsterkeren får en garantert heftig lyd på et sett gode innfelingshøyttalere. Og om bassbehovet skulle melde seg, enten i et vanlig oppsett eller i en innfellingsløsning, så kan den også kobles til en subwoofer. Jeg skal selv sette denne opp på prøve i hjemmekinoen min for å se hvordan den da fungerer på mine innfelte høyttalere der, både med og uten subwoofer.

Titan-utførelsen er lekker og veldig stilren. 15-serien leveres også i sort.

Displayet er av OLED-typen og er egentlig designet for bilindustrien. PS! Det er kameraet som ikke klarer å fange opp lyset fra diodene, dette displayet er svært klart og lettlest og kan også dimmes når man vil det. En kan også velge hvor mye informasjon som skal vises.

Dette designet får også innpass hos Interiørpolitiet, konefaktoren er høy!Lytteinntrykk:

Alle Primare-forsterkere må spilles inn før en bedømmer lydkarakteristikken. Jeg har siden midten av mai hatt en I35 Prisma hjemme og har blitt usedvanlig glad i lyden av den. Høyttalerne jeg spiller på hjemme per i dag er Monitor Audio PL200II, solide engelske høyttalere med en veldig nøytral klangkarakteristikk. Høyttalerne er tungdrevne, de trives aller best når forsterkeren har solide strømreserver, da auser de ut mektig bass og voldsomt trykk når jeg vil dra på. I15 Prisma har svært mange likheter med I35 Prisma.

Jeg kjenner umiddelbart igjen snerten i strengene på elgitarene, trommerytmene er hurtige og anslagene på trommeskinnet sitter slik de skal. Vokalgjengivelsen er åpen og preget av ro, og musikaliteten er veldig god. Forsterkeren har god kontroll på lydbildet og har en imponerende bassgjengivelse, til tross for at høyttalerne nok er i største laget. Det er svært lett å lytte selv på lave volum, forsterkeren sørger for å flytte lyden godt ut i rommet. Matchingen mot mine høyttalere er ikke optimal, men så stiller også høyttalere i prisklassen det er snakk om ganske strenge krav til kraftreservene også. I15 Prisma egner seg garantert godt til små og mellomstore stativhøyttalere og til flere gulvstående høyttalere i prisklassen 10-30000. Denne forsterkeren skal ikke lyttes til som en kompaktforsterker, den spiller på mange fronter bedre enn fullsize-konkurrentene i prisklassen 15-20000,-.

Merkelapp: unboxing, primare, i15
Relaterte produkter
Relaterte artikler

Meny

Innstillinger